(S)preker

Voorganger in een reguliere kerkdienst.

Deze hele site zou de indruk kunnen geven dat AWK (Auke-Willem Kampen) voornamelijk geschikt is voor creatief opgezette kerkelijke activiteiten. Maar dat is niet correct. In veel kerken is AWK een graaggeziene gastspreker, die als een echte leraar de bijbelse boodschappen helder uiteen weet te zetten voor het kerkelijk publiek. Daarbij gebruikt hij sprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, zonder dat de diepgang daarmee verloren gaat.

Vanwege zijn achtergrond als leerkracht wordt AWK vaak opgetrommeld als voorganger bij jeugddiensten. Het feit dat de AWK op de preekstoel zich niet anders gedraagt en niet anders ‘praat’ dan buiten die preekstoel, spreekt de jeugd erg aan. Hij is echt en speelt geen toneelstukje. Zijn gevoel voor humor helpt natuurlijk ook mee!

Kosten: Standaard sprekersvergoeding die u in uw kerk hanteert.


Spreker bij (bijvoorbeeld) een vrouwenvereniging.

Voor een gezellige avond met muziek en humor is AWK ook beschikbaar. Met een gitaar op zijn rug zingt hij zelfgeschreven liedjes, waar hij ook graag wat bij vertelt.

Hij vertelt graag over de achtergrond van zijn boek: “Juf Yvonne en de Yllybyllys” en leest er stukken uit voor.

Vanuit zijn achtergrond als onderwijzer legt hij ook graag uit hoe je bijbelverhalen vertelt aan kinderen en hoe de kinderbijbel soms de geloofwaardigheid van de Bijbel in de weg staat. Stokpaardje daarbij is hoezeer de kennis van mensen vaak afkomstig is uit die kinderbijbel-verhalen en er daardoor vaak naast zit! Weet u bijvoorbeeld zeker dat er van elke diersoort maar twee in de ark van Noach terechtkwamen?

Kosten: In overleg.