Over AWK

GESCHIEDENIS

Ik (Auke-Willem Kampen – AWK) heb bijna mijn hele leven al gewerkt voor de kerk. Op twaalfjarige leeftijd was mijn tijd op de zondagsschool voorbij, maar amper twee jaar later zat ik al in de leiding van de jongste groep van diezelfde zondagsschool. Interesse voor de Bijbel en voor God was er al op zeer jonge leeftijd. Ik kon maar niet genoeg krijgen van die prachtige bijbelverhalen.

Later volgde ik, samen met twee vrienden, een theologische opleiding (Evangelische Theologische Academie). Deze opleiding was verdeeld in drie delen: Praktische, Systematische en Bijbelse theologie. Van de eerste twee volgde ik van elk één van de twee jaar. Van de laatste beide jaren, aangezien die het meeste aansloot bij mijn interesse.

Het verhalen vertellen zat er al jong in en ik merkte dat ik talent had om de verhalen die ik wilde vertellen op verschillende manieren te brengen. Soms word ik gevraagd om op een preekstoel te staan in gemeenten van allerlei pluimage. Dan weer ben ik zanger/musicus en soms sta ik een verhaal te vertellen aan kinderen, in de klas en daarbuiten. Op andere momenten speel ik toneel of maak ik een filmpje. Mijn bijna twintig jaar ervaring in het onderwijs helpt om ervoor te zorgen dat mijn verhalen, of ze nu gesproken of gezongen worden, duidelijk zijn voor alle leeftijden.

LOGO

Mijn logo is een honingraat. Door bijen gebruikt om te vullen met voedsel. Voedsel voor nu of voedsel voor later. Ik zie mijzelf als een bij in de kerk. Mijn verhalen, muziek en teksten vullen de raten bij mensen. Het geeft ze iets te eten, iets anders. En ik serveer bij voorkeur voedsel dat een Bijbels smaakje heeft.

Daarbij volg ik het voorbeeld van Jezus, die vaak voorbeelden uit de alledaagse praktijk pakte om iets uit te leggen. En dat werkt net zo goed voor kinderen als voor volwassenen.