Simson

Algemene informatie:

Simson is misschien wel de eerste, echte superheld. En zijn verhaal staat in de Bijbel in Richteren 13 t/m 16.
In het programma Simson wordt het verhaal door AWK tot leven gebracht met behulp van een heel aantal dieren. Simson krijgt namelijk te maken met een leeuw, bijen en vossen. Maar zijn deze dieren wel zo te spreken over hun rol in dit verhaal? Gedurende de vertelling stapt AWK zo nu en dan in de rol van een interviewer en krijgen de dieren de kans om hun kant van het verhaal te vertellen
Het verhaal van Simson heeft geen happy ending. Aan het einde van het verhaal geeft Simson zijn leven om zijn volk voor een allesverwoestende aanval van de Filistijnen te behoeden. Toch is wel een goede afronding van het verhaal vanwege de les die wij van Simson kunnen leren: "Durf sorry te zeggen, zodat je kunt groeien!"

"Simson" is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 en hoger, al zullen zelfs de volwassenen zich prima vermaken bij deze One-Man-Show.

Hoe ziet dit er uit tijdens een uitvoering?:

Het verhaal van Simson duurt in totaal zo’n 60 minuten. Dat is vrij lang om binnen een kerkdienst te worden gebruikt, al kan het wel. Maar voor kindertenten bij festivals is dat juist weer een hele handige lengte. Het programma kan vrij gemakkelijk in twee of meerdere delen worden verteld, zodat er een afwisseling mogelijk is waarbij er met de kinderen een paar liedjes wordt gezongen. Voelt u zich ook vrij om hierin aan te passen wat u maar wilt aanpassen.

Kosten van een optreden:

€ 150,- (exclusief reiskosten)

We gaan er vanuit dat u zelf een geluidsinstallatie heeft en een geluidstechnicus. Moeten we nog een geluidsinstallatie meenemen (inclusief opbouwer/geluidstechnicus), dan brengen we daarvoor nog eens 100 euro extra in rekening.

Reclamemateriaal:

In de lijst met documenten, onderaan deze pagina, vindt u een aanpasbare poster van 'Simson'. De poster kunt u downloaden als Word-document of als PDF. De tekst in de poster kunt u aanpassen aan uw uitvoering van dit programma. Daarna kunt u de poster printen en ophangen!

Diverse documenten:

In de lijst hieronder vindt u de poster waarnaar op deze pagina werd verwezen.