Jozef

Algemene informatie:

Het verhaal van Jozef is alom bekend. Er zijn films, series en tekenfilms over gemaakt. We lezen dat bekende verhaal in Genesis 37 en 39 t/m 47.
Aan de hand van een zestal boekrollen, waarop de zes bekende dromen uit het verhaal van Jozef zijn afgebeeld, vertelt AWK hoe Jozef door zijn broers als slaaf werd verkocht en uiteindelijk in de gevangenis terechtkwam. Maar AWK verhaalt ook van het vertrouwen dat Jozef had in God en hoe God hem in alles zegende. Uiteindelijk werd het hele verhaal op zijn kop gedraaid. Jozef, die werd verkocht als slaaf, werd uiteindelijk degene die zijn hele familie en het hele land Egypte redde van een vreselijke hongersnood. De slaaf werd onderkoning en uiteindelijk weer broer en zoon.

Het verhaal van Jozef duurt in totaal zo’n 45 minuten, maar is zo opgebouwd dat het ook in drie stukken van elk ongeveer een kwartier kan worden verdeeld. Daardoor is het erg geschikt om tijdens een kinder-kerkdienst of gezinsdienst te worden ingezet.

"Jozef" is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 en hoger, al zullen zelfs de volwassenen zich prima vermaken bij deze One-Man-Show. De boodschap zal aan het einde van deze uitvoering duidelijk zijn voor jong en oud: "Al zit je niet waar je wilt zitten, toch kan God je ook hier zegenen!"

Hoe ziet dit er uit in een kerkdienst (voorbeeld)?:

De manier waarop het programma van Jozef is opgebouwd, maakt het zeer geschikt om in drie stukken van ongeveer 15 minuten te worden verdeeld. Mocht u het verhaal liever in één stuk van ongeveer 45 minuten in uw liturgie plaatsen, dan is dat uiteraard ook geen probleem.
Onderaan deze pagina vindt u een aantal documenten, waaronder twee suggesties voor een liturgie van de dienst. Wellicht kunt u één van deze dienstindeling als uitgangspunt voor uw bijzondere kerkdienst gebruiken. Voelt u zich ook vrij om hierin aan te passen wat u maar wilt aanpassen.

Kosten van een optreden:

€ 150,- (exclusief reiskosten)

We gaan er vanuit dat u zelf een geluidsinstallatie heeft en een geluidstechnicus. Moeten we nog een geluidsinstallatie meenemen (inclusief opbouwer/geluidstechnicus), dan brengen we daarvoor nog eens 100 euro extra in rekening.

Reclamemateriaal:

In de lijst met documenten, onderaan deze pagina, vindt u een aanpasbare poster van 'Jozef'. De poster kunt u downloaden als Word-document of als PDF. De tekst in de poster kunt u aanpassen aan uw uitvoering van dit programma. Daarna kunt u de poster printen en ophangen!

Diverse documenten:

In de lijst hieronder vindt u de documenten waarnaar op deze pagina werd verwezen.