Jona

Algemene informatie:

De profeet Jona is een bekende persoon. Hij heeft een zeer dun boekje in de Bijbel, dat zijn naam draagt. Maar in dat boekje gebeurt erg veel. De profeet Jona is in eerste instantie van plan om niet naar God te luisteren. Maar als hij dat uiteindelijk wel doet, redt hij niet alleen onbedoeld die hele grote stad Ninevé, maar hij leert zelf ook nog een wijze les over de liefde van God voor de mensen.

AWK vertelt het verhaal van Jona met behulp van een aantal typetjes (de kapitein van het schip, de koning van Ninevé en natuurlijk Jona zelf). Daarnaast gebruikt hij nog een aantal poppen, die elk vanuit hun eigen standpunt een deel van het verhaal toelichten.

Het verhaal van Jona duurt in totaal zo'n 45 minuten, maar is zo opgebouwd dat het ook in drie stukken van elk ongeveer een kwartier kan worden verdeeld. Daardoor is het erg geschikt om tijdens een kinder-kerkdienst of gezinsdienst te worden ingezet.

Deze uitvoering is vooral geschikt voor kinderen (en volwassenen!) vanaf ongeveer groep 3. Een bovenleeftijd is er niet! De boodschap is geschikt voor alle leeftijden: "Gods liefde gaat ons verstand te boven!"

Hoe ziet dit er uit in een kerkdienst (voorbeeld)?:

De manier waarop het programma van Jona is opgebouwd, maakt het zeer geschikt om in drie stukken van ongeveer 15 minuten te worden verdeeld. Mocht u het verhaal liever in één stuk van ongeveer 45 minuten in uw liturgie plaatsen, dan is dat uiteraard ook geen probleem.
Onderaan deze pagina vindt u een aantal documenten, waaronder twee suggesties voor een liturgie van de dienst. Wellicht kunt u één van deze dienstindeling als uitgangspunt voor uw bijzondere kerkdienst gebruiken. Voelt u zich ook vrij om hierin aan te passen wat u maar wilt aanpassen.

Kosten van een optreden:

€ 150,- (exclusief reiskosten)

We gaan er vanuit dat u zelf een geluidsinstallatie heeft en een geluidstechnicus. Moeten we nog een geluidsinstallatie meenemen (inclusief opbouwer/geluidstechnicus), dan brengen we daarvoor nog eens 100 euro extra in rekening.

Reclamemateriaal:

In de lijst met documenten, onderaan deze pagina, vindt u een aanpasbare poster van 'Jona'. De poster kunt u downloaden als Word-document of als PDF. De tekst in de poster kunt u aanpassen aan uw uitvoering van dit programma. Daarna kunt u de poster printen en ophangen!

Diverse documenten:

In de lijst hieronder vindt u de documenten waarnaar op deze pagina werd verwezen. Als extraatje vindt u hier ook een aantal kleurplaten van het programma Jona. Deze kunt u verspreiden onder de kinderen om ze van tevoren al enthousiast voor het verhaal te maken. Ook kunt u deze na afloop uitdelen als een verwerking van het verhaal.

Tevens vindt u hierbij een stripverhaal van Jona, welke u vrij mag gebruiken voor kerkblad, website of andere media.

Tenslotte nog een bijzondere uitnodiging. Dit is eigenlijk een kleurplaat van Jona, maar in het Word-document kunt u ook tekst kwijt om kinderen (en volwassenen) voor deze uitvoering uit te nodigen. U zou deze kleurplaat bijvoorbeeld kunnen uitdelen op scholen. Een uitnodiging, vermomd als een kleurplaat!