Gideon

Algemene informatie:

Gideon is een bekende, Bijbelse held. Het verhaal van deze held wordt omschreven in Richteren 6 t/m 8.
AWK brengt Gideon tot leven in zijn theaterprogramma "Gideon - De onzekere held". Met behulp van een flinke dosis humor en vele rekwisieten laat AWK zien dat Gideon misschien wel twijfelde aan de opdracht die hij van een engel kreeg. Maar toch zette Gideon door en uiteindelijk, puur omdat hij op God bleef vertrouwen, versloeg Gideon met slechts een handjevol soldaten het leger van de Midianieten.

Het verhaal van Jona duurt in totaal zo’n 45 minuten, maar is zo opgebouwd dat het ook in drie stukken van elk ongeveer een kwartier kan worden verdeeld. Daardoor is het erg geschikt om tijdens een kinder-kerkdienst of gezinsdienst te worden ingezet.

"Gideon - De onzekere held" is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 en hoger, al zullen zelfs de volwassenen zich prima vermaken bij deze One-Man-Show. De boodschap zal aan het einde van deze uitvoering duidelijk zijn voor jong en oud: "God snapt onze twijfels en onzekerheden, maar als we op Hem vertrouwen, kunnen we allemaal helden zijn!"

Hoe ziet dit er uit in een kerkdienst (voorbeeld)?:

De manier waarop het programma van Gideon is opgebouwd, maakt het zeer geschikt om in drie stukken van ongeveer 15 minuten te worden verdeeld. Mocht u het verhaal liever in één stuk van ongeveer 45 minuten in uw liturgie plaatsen, dan is dat uiteraard ook geen probleem.
Onderaan deze pagina vindt u een aantal documenten, waaronder twee suggesties voor een liturgie van de dienst. Wellicht kunt u één van deze dienstindeling als uitgangspunt voor uw bijzondere kerkdienst gebruiken. Voelt u zich ook vrij om hierin aan te passen wat u maar wilt aanpassen.

Kosten van een optreden:

€ 150,- (exclusief reiskosten)

We gaan er vanuit dat u zelf een geluidsinstallatie heeft en een geluidstechnicus. Moeten we nog een geluidsinstallatie meenemen (inclusief opbouwer/geluidstechnicus), dan brengen we daarvoor nog eens 100 euro extra in rekening.

Reclamemateriaal:

In de lijst met documenten, onderaan deze pagina, vindt u een aanpasbare poster van 'Gideon'. De poster kunt u downloaden als Word-document of als PDF. De tekst in de poster kunt u aanpassen aan uw uitvoering van dit programma. Daarna kunt u de poster printen en ophangen!

Diverse documenten:

In de lijst hieronder vindt u de documenten waarnaar op deze pagina werd verwezen. Als extraatje vindt u hier ook een aantal kleurplaten van het programma Gideon. Deze kunt u verspreiden onder de kinderen om ze van tevoren al enthousiast voor het verhaal te maken. Ook kunt u deze na afloop uitdelen als een verwerking van het verhaal.