Volg de Drummer

Jezus vertelde Bijbelverhalen vaak met behulp van zogenaamde gelijkenissen. Hij pakte een beeld, bij iedereen bekend, en gaf daar een nieuwe betekenis aan. Een soort ezelsbruggetje eigenlijk, om Zijn boodschap duidelijk te maken. En die gelijkenissen worden nog steeds verteld.
AWK maakt in zijn programma 'Volg de Drummer' ook gebruik van een gelijkenis, waarmee Hij het voorbeeld van Jezus probeert te volgen. Muziek is tegenwoordig overal. In huis en op straat. Wachtmuziekjes op de telefoon en in de lift. Het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.
Vanuit dat beeld van muziek gaat AWK op weg, met de Bijbel in de ene hand en een gitaar in de andere. Pratend, lezend en zingend komen we Jezus tegen als de Drummer, die het ritme van ons leven aangeeft. De Heilige Geest als Basgitaar geeft diepte en God de Vader schrijft, als Hemelse Componist, een lied voor onze levens. Durven wij het aan om dat lied te zingen?

Tijdens dit programma zingt en speelt AWK vijf zelfgeschreven liedjes, elk met hun eigen verhaal. Maar samen vormen ze ook het verhaal van "Volg de Drummer". Het is een eerlijke vertelling, die de luisteraar een spiegel voorhoudt. Is mijn lied wel zuiver? Volg ik wel Zijn ritme? Hoor ik de basgitaar?

Tijdens dit programma wordt de Bijbel ook geregeld geopend. We komen de volgende Bijbelteksten tegen:

  • Lukas 10: 38-42
  • Lukas 9: 57-62
  • Handelingen 2: 1-4
  • Mattheüs 25: 14-30
  • Psalm 139: 13-14
  • Jesaja 42: 3

Kosten van een optreden:

€ 150,- (exclusief reiskosten)

We gaan er vanuit dat u zelf een geluidsinstallatie heeft en een geluidstechnicus. Moeten we nog een geluidsinstallatie meenemen (inclusief opbouwer/geluidstechnicus), dan brengen we daarvoor nog eens 100 euro extra in rekening.

Hoe ziet dit er uit in een kerkdienst (voorbeeld)?: